Direktesendte lunsjkurs!

Vi i SPISS setter opp et gratis, direktesendt lunsjkurs på vår Facebookside ca 1 gang i måneden. Dette begynte vi med i september 2016. Direktesending innebærer at de som ser på kan kommentere eller stille spørsmål i kommentarfeltet og kanskje få svar på direkten. Kursene er ment som smakebiter på tema vi ofte blir bedt om å veilede eller kurse om. Et lunsjkurs sendes i lunsjtiden (11-11.30 eller 11.30-12) og varer i en halv time.

Videoen blir lagret på Facebooksiden vår, slik at de som ikke har anledning til å følge sendingen direkte kan se kurset likevel. Alle videoene blir også samlet i gruppen "SPISS Lunsjkurs-lager" etter at de er sendt. Denne gruppen kan man søke om å bli medlem av.

VÅRE LUNSJKURS SÅ LANGT:

I 2016 hadde vi kurs om følgende tema: Dagsplaner, Tegnøkonomi, Nyttige apper og Fuelbox.

Våren 2017 har vi hatt kurs om den lettleste kokeboken "Så godt", PECS, Sosiale Historier, matvegring, om å informere folk om at de har en autismespekterdiagnose og om å informere medelever, søsken og kollegaer om at en de kjenner har en autismespekterdiagnose. Høsten 2017 har vi snakket om "Jeg har fått en elev med autisme/Asperger syndrom i klassen - hva gjør jeg nå?", KAT-kassen, Hvordan hjelpe søsken og om ASD i barnehagen.

KOMMENDE LUNSJKURS:

Onsdag 13. desember kl 11.30-12: "Autisme og Jul (og andre annerledesdager)". Kursholder: Torill Fjæran-Granum


For å følge sendingen må du "like" Facebooksiden vår og gå inn der og klikke på videoen når vi har begynt.

For å finne videoene i etterkant, bruk søkefeltet på siden eller meld deg inn i gruppen "SPISS Lunsjkurs-lager"!

HER finner du vår Facebookside!

Filmer

En film om autisme og rettigheter

Noen små glimt fra vårt 2-dagers kurskonsept: SPISS Metodedager!

Artikkel

 • Å BYGGE BRO Del 1

  Å BYGGE BRO Del 1

  Av Anne Marie Endresen (2015)

   

  Barn med autismespekterdiagnoser (ASD) har et annerledes utgangspunkt når det gjelder kommunikasjon. For at de skal trives og samarbeide med oss må vi ta hensyn til dette og tilpasse vår egen måte å kommunisere på.

  Les mer…

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

En liten animasjonsfilm om å få vikar