På denne siden vil du finne NYHETER fra SPISS i den venstre spalten. Der kan du blant annet også melde deg på vårt nyhetsbrev som sendes direkte til din E-postkasse når vi har noe nytt å fortelle. Man kan enkelt melde seg av listen igjen når det måtte ønskes. I den høyre spalten legger vi ut gratis NYTTIG fagstoff til nedlasting. Her finner du artikler vi har skrevet, linker til nedlastbare dokumenter og kanskje en og annen videosnutt.

.

NYTT!

Nyhetsbrev

SPISS sender jevnlig ut nyhetsbrev pr. e-post.

Hvis du vil motta slike nyhetsbrev ber vi deg melde deg på dette ved å klikke på bildet av mannen med listen.

Velkommen!

SPISS-PRISEN

Hvert år deler vi i SPISS ut SPISS-prisen til noen som har gjort noe ekstra for autismebefolkningen i Norge. Vi ser etter noen som har gjort mer enn man kan forvente av en person og som på sin måte har bidratt til at mennesker med autisme/Asperger syndrom har fått økt livskvalitet og/eller at kunnskap om og forståelse for autismetilstander er formidlet videre. Prisvinner velges ut fra nominasjoner og en påfølgende avstemming fra publikum. Vi legger ut anmodning om nominasjoner i begynnelsen av februar, og åpner for stemmegiving de tre første ukene i mars. Årets vinner offentliggjøres på Verdens Autismedag, 2. april.

All kommunikasjon om SPISS-Prisen foregår på vår Facebook-side. 

VINNERE SÅ LANGT:

2019: Fridtjof Eilertsen

2020: Helene Larsen

Helene Larsen Helene Larsen Helene Larsen Helene Larsen Helene Larsen Vinner 2020: Helene Larsen

Vi gratulerer Helene Larsen som vinner av SPISS Prisen 2020!

Begrunnelse:

Helene Larsen gjør en enorm innsats for å fremme forståelse for mennesker med Asperger syndrom og med tilleggslidelser, til tross for at hun selv har mange utfordringer i hverdagen. Helene legger daglig ut nye innlegg i bloggen sin, Aspergerinformator, der hun setter søkelys på små og store utfordringer, samt deler sine tanker om livet med en autismespekter-diagnose. Hun gir sine lesere et ærlig innblikk i at tilleggslidelser også er ganske vanlig for en person med en autismespektertilstand. Med et tydelig språk får leserne forståelse og god informasjon som bidrar til bedre kommunikasjon. Samtidig deler hun raust med sitt foto-talent. Helene har også skrevet flere bøker om livet med Asperger syndrom og tilleggsvansker og har bidratt i flere sammenhenger, blant annet i et stort offentlig online-kurs for personale og pårørende, i en podkast, som foredragsholder og som barnebokforfatter.

Samtalegruppe for voksne fra høsten 2019

SPISS arrangerer samtalegruppe for voksne med Asperger syndrom / Høytfungerende autisme sammen med Akershus fylkeslag av Autismeforeningen i Norge fra høsten 2019. Sted: Hos FFO Akershus, Solheimveien 62, 1473 Lørenskog (trykk på adressen for kart). Inngang via døren til venstre for Hurtigruta Carglass, heis opp til 3. etg.  

Datoer (alt er mandager): 2019: 23.09, 14.10, 04.11, 25.11 og 16.12.   2020: 06.01, 27.01, 24.02, 16.03, 20.04, 11.05, 25.05 og 15.06.  Tid: Kl. 18 - 20

Les mer og meld deg på HER 

MotivAider med eksklusiv SPISS-rabatt!

MotivAider fra firmaet Behavioral Dynamics, Inc. er et spennende hjelpemiddel opprinnelig utviklet for mennesker med ADHD, men som også passer for personer med autismespektertilstander. MotivAider hjelper personen å fokusere på handlinger ved å, etter et forhåndsinnstilt intervall, vibrere i lommen til vedkommende, som en påminner.

HER kan du se en informativ video om MotivAider og bruken av den!   Dag Gladmann Sørheim i SPISS har en del erfaring med bruken av denne og kurser og/eller veileder gjerne interesserte!    SPISS har nå forhandlet en rabattavtale for våre kunder: Du får 10 % avslag i prisen når du markerer at du er SPISS-kunde! 

Skriv inn koden SPISS10 i feltet merket "voucher code" og rabatten er din!

Klikk her for å bestille MotivAider!

Direktesendte lunsjkurs på Facebook

Vi i SPISS setter opp et gratis, direktesendt lunsjkurs på vår Facebookside ca 1 gang i måneden. Dette begynte vi med i september 2016. Direktesending innebærer at de som ser på kan kommentere eller stille spørsmål i kommentarfeltet og kanskje få svar på direkten. Kursene er ment som smakebiter på tema vi ofte blir bedt om å veilede eller kurse om. Et lunsjkurs sendes i lunsjtiden og varer i en halv time.

Videoen blir lagret på Facebooksiden vår, slik at de som ikke har anledning til å følge sendingen direkte kan se kurset likevel. Alle videoene blir også samlet i gruppen "SPISS Lunsjkurs-lager" etter at de er sendt. Denne gruppen kan man søke om å bli medlem av.

For å følge sendingen må du "like" Facebooksiden vår og gå inn der og klikke på videoen når vi har begynt. For å finne videoene i etterkant, bruk søkefeltet på siden eller meld deg inn i gruppen "SPISS Lunsjkurs-lager"!

NYTTIG!

SPISS Podcast!

Klikk på bildet for å komme til vår podkast!!!

Refresh for å se de nyeste episodene!

.

Podcast om skolevegring

Daglig leder, Torill Fjæran-Granum i et 60 minutters intervju på Podcast, om autismespektertilstander og skolevegring.

Fra 13.august 2019. © Renate Fosum

Klikk på bildet for å høre!

Nettside om å forklare Corona for barn med ASD

Tegneserie om Corona

.

Klikk på bildet for å komme til en nettside vi har laget for å hjelpe deg å forklare Corona-viruset for barn med ASD.

Vi håper dette kan bidra til å gjøre denne periden enklere!

.

ARTIKLER

Her finner du artikler skrevet av og om tidligere og nåværende medarbeidere i SPISS. God lesing!

Å BYGGE BRO  av Anne Marie Endresen handler om kommunikasjon

PÅ DEN ANDRE SIDEN AV BORDET av Eli Marte Rusten og Torill Fjæran-Granum handler om å både være mor og fagperson

FRA GUTTEGRUPPE TIL KOMPISGJENG  av Torill Fjæran-Granum, Eli Marte Rusten og Anna Karlsen handler om hvordan en samtalegruppe for gutter i ungdomsskolealder ble drevet videre av foreldre

FUELGUIDE ASD av Torill Fjæran-Granum er en guide for bruk av Fuelbox ASD, som selges i vår nettbutikk

ASPERGER SYNDROM - STØTTESAMTALER av Ellen Ekevik handler om hennes erfaringer med støttesamtaler

HVOR ER JENTENE av Ellen Ekevik handler om jenter med ASD

BRØDRE OG SØSTRE! av Eli Marte Rusten handler om å være søsken til noen med ASD

MOTIVASJONSSTRATEGIER av Eli Marte Rusten handler om motivasjonsarbeid for personer med ASD

FLEKSIBILITET VS. STRUKTUR av Torill Fjæran-Granum handler om hvordan struktur kan øke muligheten for fleksibilitet

SELVSKADENDE ATFERD, KOMMUNIKASJON OG KONTROLL av Torill Fjæran-Granum handler om et case der innføring av kommunikasjonshjelpemidler reduserte selvskadende atferd betydelig

TEGN TIL TALE av Torill Fjæran-Granum handler om bruk av tegnspråk for hørende med behov for kommunikasjonsstøtte

.

EDA-Q, et kartleggingsskjema for PDA

Her finner du link til den offisielle norske versjonen av kartleggingsskjemaet for PDA (pathological Demand Avoidance) / Ekstrem kravavvisning: KLIKK HER