I dette webinaropptaket ser vi nærmere på selektiv spising, eller særspising, som det også kalles. Mange autistiske mennesker har et anstrengt forhold til mat og et begrenset omfang matretter og ingredienser de kan tolerere å spise. Ofte har ikke dette betydning rent fysisk, selv om det fort kan gjøre sosialt samvær mer utfordrende. Andre ganger kan "menyen" være så begrenset at det kan gå utover helsen, fordi personen ikke får i seg viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. I enkelte tilfeller kan også begrensingene bli så store at personen kvalifiserer til en diagnose innen spiseforstyrrelser.
Foreldre og andre rundt de som spiser selektivt er ofte bekymrede og strever med å finne måter å hjelpe vedkommende å spise mer variert på. I webinaret ser vi både på hva årsakene kan være til at enkelte autistiske personer spiser selektivt, samt på hva og hvordan vi kan bidra til et mer variert og sunt kosthold uten bruk av tvang, overtalelser eller restriksjoner.
Ved å kjøpe dette webinaropptaket får du:
Varen er et redigert opptak fra 11. november, 2024.
Målgruppe: Foreldre, foresatte, lærere, veiledere og andre som er opptatt av eller bekymret for autistiske personers kosthold.
Varighet: Ca. 1 time og 50 minutter.
Foreleser: Torill Fjæran-Granum
Pris: kr 350,-
OBS! Dersom du handler for en skole, barnehage eller annen virksomhet, og trenger faktura, send en e-post med din bestilling til post@spiss.no
Webinaropptaket dekkes av Åndsverksloven, som innebærer at videresalg og videreformidling av verket utover privat bruk, ikke er tillatt.